Ik vermoed een verraad: wat te doen?

Het gedrag van een geliefde is veranderd. Hij heeft er nog een? Tot nu toe zijn dit alleen gissingen, vermoedens. Er is geen zekerheid. Omdat er geen vertrouwen is – is het nodig om deze zekerheid te bereiken? Wat te doen in een dergelijke situatie?

Drie gelukkige jaren lang woonde de 28-jarige Daria bij George, totdat ze merkte dat zijn humeur was veranderd: ‘Hij begon meer verdrietig te worden, bleef zwijgen. Zodra hij zijn e -mail open liet op de computer, en ik het niet had verdragen, keek ik. Er waren verschillende brieven van de vrouw met wie hij samenwerkt. Maar ze gingen helemaal niet over werk: ‘Geliefde!”,” Hoe ik heb gemist!”,” Ik herinner me je geur “. Alles in mij draaide om “.

Daria weet niet zeker of het de moeite waard is om over haar ontdekking door George te praten. In tegenstelling tot haar besloot de 43-jarige Tatyana haar man een directe vraag te stellen … en ontving Belgie Pillen hij een antwoord op hem. Maar dit voegde geen vrede van vrede aan haar toe.

“Anton en ik zijn al 15 jaar getrouwd”, zegt ze. – Hij had een roman en zes maanden geleden vertelde hij me erover. En kondigde aan dat het nu voorbij is. Maar ‘s ochtends of midden in de nacht komen berichten, oproepen worden gehoord. Om te antwoorden, gaat hij naar een andere kamer. Toen ik vroeg wat er gebeurde, werd hij boos, begon te schreeuwen: ‘Je bent te achterdochtig!“Behalve deze afleveringen gaat het leven op zichzelf, onlangs zijn we samen naar de zee gegaan. Maar ik ben niet vrijgelaten door angst. “.

Geconfronteerd met het vermeende verraad, bevinden we ons in een situatie waarin we in drie richtingen in drie richtingen beslissingen moeten nemen: we moeten iets met onszelf doen, met een partner en met een paar relaties. Laten we proberen deze problemen met experts te achterhalen. Maar voordat we beslissen wat we moeten doen, zullen we erachter komen wat er gebeurt.

Wat gebeurt er met mij?

Vrouwen vermoeden een partner van verraad en ervaren meestal een toestand van verhoogde angst en zelfverwant. “Dit is gemakkelijk uit te leggen”, zegt de familie -psychotherapeut Elena Ulitova, “omdat wanneer we liefhebben en liefhebben, we ons beschermd voelen, we het gevoel hebben samen te voegen, onschadbaarheid, de illusie dat de andere onze tweede” ik “is.

Verdenkingen van verraad onthullen ons dat dit niet zo is: de ander heeft hun eigen, anders dan onze gevoelens en ambities. Ze kunnen niet alleen samenvallen met de onze, maar kunnen ze ook tegenspreken.

“De verwarring is geïntensiveerd omdat bijna iedereen een geloof heeft geleerd sinds de kindertijd:” Je kunt het niet veranderen “, gaat de therapeut verder. – Maar we zien dat de realiteit onze ideeën tegenspreekt: “onmogelijk” – en toch gebeurde het. Je moet niet alleen de houding ten opzichte van de partner veranderen, maar ook de houding ten opzichte van het leven in het algemeen. Soms is er een gevoel dat de gebruikelijke wereld is ingestort “.

Daarom is het in de eerste plaats nuttig om de interne balans te herstellen. Dan zullen we de kans krijgen om de tijdelijke impuls niet te volgen, waar we later misschien spijt van hebben, en achteloos handelen, het respect voor onszelf en de partner handhaven.

3 stappen om jezelf te helpen

een. Accepteer je angst zonder te proberen het te onderdrukken

“Je moet niet tegen jezelf zeggen (en luisteren naar dergelijke tips):” kalmeer, stop nerveus, trek jezelf samen “, benadrukt psycholoog Ekaterina Murashova. – Je maakt je zorgen en doet het juiste. Je ervaart stress en stress is tenslotte een aanpassingsreactie, het helpt zich aan te passen aan nieuwe omstandigheden. “.

2. Geef toe dat de voorwaarden zijn veranderd

Ongeacht of verraad in werkelijkheid plaatsvond, zijn je gevoelens, gedachten, houding ten opzichte van jezelf en de partner anders geworden.

“De erkenning is dat je het verleden niet kunt teruggeven, het kan pijnlijk zijn, maar het is noodzakelijk,” staat de psychotherapeut Elena Ulitova erop. – Alleen door het heden te herkennen, kunt u naar de toekomst verhuizen. Anders gaan we weg van de realiteit en duiken in fantasie “. En fantasieën zijn niet altijd prettig.

“Veel vrouwen hebben de neiging om de schuld te geven voor het verraad van een partner en het bouwen van ‘logische’ ketens: het verandert, het betekent dat hij niet liefhebt, en omdat hij niet liefheeft, is er iets mis met mij. Een dergelijke logica is een afgeleide van onbewust perfectionisme (“Ik moet perfectie zijn”) en de wens om te beheersen (“Ik kan het gedrag van anderen beheersen, in het bijzonder mijn partner” “” “” “.

3. Versterk uw onafhankelijkheid

“Herhaal het voor jezelf:” Alles is in orde met mij, ongeacht wat mijn partner doet en voelt “, zegt Elena Ulitova. – Het is nuttig om al uw interesses te herinneren, te liggen buiten het huwelijk, bedrijven en vriendschappen, hobby’s en hobby’s, sport en liefdadigheid, om hun individualiteit, integriteit en onafhankelijke waarde te realiseren. “.

Nadat u deze drie stappen hebt geslaagd, kunt u naar het actieplan gaan. Dit plan stelt ons in staat om constructief emotionele energie te gebruiken, het naar de setting te sturen en problemen op te lossen. Anders zouden we het feit riskeren dat deze energie destructief zal worden, die in onredelijke uitbraken van woede of depressie zal stromen, onze relatie en gezondheid in gevaar brengen.

Actieplan

“Het is het beste om na te denken over je acties op een plek waar niemand zal interfereren en je kunt concentreren. Een kalm, schaduwrijk van fel licht is geschikt. Dan kun je gaan zitten (of opstaan, gaan liggen – zoals je handig bent) en je wensen en ambities zorgvuldig en zorgvuldig analyseren – adviseert het gezin en leeftijd psycholoog Ekaterina Murashova. – Probeer te begrijpen wat u precies verwacht van een relatie met een partner.

Het antwoord “Ik wil dat alles altijd blijft zoals het was” moet onmiddellijk worden weggegooid als een onrealistische. Elk ander uitgebalanceerd antwoord is geschikt: “Ik wil dat hij met me trouwt”, “Ik wil dat we met hem in Brazilië naar een permanent verblijf vertrekken”, “Ik wil een kind van hem”, “Ik wil dat we weer geïnteresseerd zijn, zoals wanneer -tho “,” ik wil de meest welkom voor hem al vele jaren blijven “.

Vanaf hier kunt u overgaan tot de ontwikkeling van een specifiek actieprogramma. Als we een kind willen, stoppen we met roken en onderzoeken we bij de dokter. Als we voor een permanente verblijf in Brazilië zijn, beginnen we documenten op te stellen. Als we het hebben over vrouwelijk verlangen – u kunt op internet lezen dat er nu over het algemeen over dit onderwerp staat en financiële kansen schatting schatting “.

Wat er met hem gebeurt?

“Verdenking van verraad veroorzaakt altijd lijden, en de kracht van gevoelens stelt ons niet altijd in staat te begrijpen dat de partner ook een moeilijke periode ervaart,” denkt Elena Ulitova. In de regel is een vrouw geïnteresseerd in een bewogen serie: was er echt een verraad?

“Maar een dergelijke houding verplaatst partners van elkaar en verandert een van hen van een deelnemer aan de dialoog in een object van onderzoek. Het is mogelijk om aandacht te schenken aan de gevoelens van een ander: hoogstwaarschijnlijk ervaart hij een gevoel van schuldgevoel, angsten en twijfels van verschillende soorten. “. De gemoedsrust hersteld en opgehouden zelf te kwellen, is het gemakkelijker om een ​​partner met de deelname te behandelen.

Wat ermee te doen

Daria zegt: “Ik wil George niet toegeven dat ik zijn e -mail heb gelezen. En ik weet niet zeker of openhartigheid onze relatie zal verbeteren “. Voor twijfel dat er gronden zijn, gelooft Elena Ulitova: “Mannen zijn vaak gesloten, verlaten het gesprek en de vrouw ervaart een nog groter gevoel van eenzaamheid. En als het gesprek plaatsvindt, dan, met de beste bedoelingen, verandert het vaak in een stroom van wederzijdse beschuldigingen. Als gevolg hiervan wordt vijandigheid vastgesteld tussen de partners “.

Voordat hij een gesprek begint, is het belangrijk om twee vragen voor zichzelf te verduidelijken, Ekaterina Murashova gelooft: “Wat wilde je hebben over de vraag of hij er nog een heeft dat hij een secretaresse heeft? Vraag jezelf eerst af: en dit draagt ​​bij aan de richting van de ontwikkeling van relaties die je hebt nagedacht? Zo ja, zeg maar. Zo niet, zeg dan niet. Misschien is het beter om te praten over kajaks, je was dol op toerisme samen “”.

Maar het volgen van de contacten van de partner op sociale netwerken, afluisteren onder de deur of zoeken naar “belastend bewijs” -deskundigen adviseren te stoppen: “Dit kost alleen de geest, inspanning en tijd die nodig is voor belangrijker gevallen”.